Intentieovereenkomst gemeente Deventer

mail
   

Nieuwsbericht 26 mei 2024

 
  Hallo Bezoeker,
 

Intentieovereenkomst met gemeente Deventer. Aan de slag!

Bewoners gaan op de Westelijke IJsseloever passen
Burgemeester en Wethouders van Deventer hebben daar op 1 september hun vertrouwen in uitgesproken.

Ondertekening Intentieovereenkomst 6 KleinEen aantal actieve burgers van De Worp, verenigd in Stichting WIJD (Westelijke IJsseloever Deventer) voelt zich betrokken bij de ontwikkelingen op de Westelijke IJsseloever. Ze hebben daarom de gemeente uitgedaagd om hen de kans te geven daarover mee te denken en met de gemeente samen te werken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het groenbeheer (maaien gras, planten van bloemen), huisregels (afval, hondenpoep opruimen), verkeer- en parkeerbeleid (veiligheid verkeer) en het aantal en de soort evenementen in het park.

Het burgerinitiatief gaat onder andere over het Worpplantsoen, de strandjes langs de IJssel, het Stadsland, de Bolwerksplas en natuurgebied De Ossenwaard. De bewoners willen invloed hebben op wat er allemaal gebeurt in dit gebied. Dat betekent niet dat ze alle nieuwe initiatieven willen tegenhouden. Wel zal er kritisch worden gekeken naar plannen en activiteiten waardoor het gebied zijn huidige charme verliest. Een charme die mede bepaald wordt door rust, natuur en ruimte. WIJD is dus niet tegen (nieuwe) activiteiten, maar streeft naar een balans tussen rust en reuring.

Natuurlijk zijn zij (WIJD) niet de enigen die iets vinden van de Westelijke IJsseloever. Daarom wil WIJD samenwerken met alle betrokkenen en alle belangrijke voorstellen zo goed mogelijk voorleggen aan belanghebbenden. Dit zijn de gebruikers, zoals de bewoners van de Hoven, maar ook bijvoorbeeld de ondernemers in het gebied of gebiedseigenaars als Stichting IJssellandschap.
Dit vanuit het motto: “Balans en Verbinding”.

20210901 130355 A KleinOm hun vertrouwen in het WIJD-initiatief te bevestigen, en samen met WIJD de beste manier te ontwikkelen waarop alles vorm kan krijgen, hebben de Stichting WIJD en Burgemeester en Wethouders op 1 september jl. hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst.
In de komende twee jaar zal WIJD proberen te laten zien dat het helpt als burgers zelf gaan passen op hun eigen leefgebied. En zal WIJD, ooit opgezet met hulp van het Cambio Innovatiefonds, als het goed is, uitgegroeid zijn tot een stevige organisatie.

Het initiatief past in de nieuwe Omgevingswet die, naar verwachting, in 2022 ingevoerd wordt.

In oktober/november zal WIJD voor alle belanghebbenden een feestelijke bijeenkomst organiseren om de ondertekening te vieren, waaraan iedereen actief mee kan doen.

Wil je ook een stem op de Westelijke IJsseloever, meepraten en /of een bijdrage leveren? Of heb je andere vragen? Meld je aan via onze contactpagina.


 
 
--
  www.stichtingwijd.nl | Contactmessage  
--
 
Powered by AcyMailing